Dushkaja shumë shpejtë do të furnizohet nga KRU Gjakova

Sot Kryeshefi Ekzekutiv z. Ismet Ahmeti së bashku me menaxhmentin ftuan në takim Përfaqësues të fshatrave: Shqiponjë, Gërgoc, Kralan, Zhabel dhe Bardhaniq.

Temë e diskutimit ishte finalizimi i punëve në Projektin e Dushkajës. Projekt ky i financuar nga CDI, Kuvendi Komunal i Gjakovës dhe KRU Gjakova.

Kryeshefi Ekzekutiv ju tha përfaqësuesve që do të ju ndihmojë maximalisht në finalizimin e punimeve për kyqjen e rreth 600 shtëpive të këtyre fshatrave.

Por duhet edhe angazhimi i vetë komunitetit që të marrin përsipër përgjegjësitë që ju takojnë. Në një diskutim të hapur dhe shumë miqësor të gjithë u shprehën të lumtur për këtë të mirë të madhe dhe shumë të nevojshme që do ti ndodhë Dushkajës për një kohë shumë të afërt. /K.R.U Gjakova/

Po bëhet renovimi i Fabrikës së Vjetër

Pas përfundimit të ndërtimit të Fabrikës së Re të përpunimit të ujit, po bëhet renovimi i Fabrikës së Vjetër.

Do të ndërrohen gypat e asbestit, latat për sendimentim - flokulim, pllakat e filtrave, dyshemeja, izolimi dhe korigjimi i mureve dhe lyerja komplete e objektit.

Njoftim

Sektori i Shitjes njofton të gjithë Konsumatorët që kanë mbi 200.00 Euro borxh të vijnë deri me datën 31.08.2018   dhe të paguajnë një pjesë të  borxhit ndërsa pjesën tjetër ta riprogramojnë.

Në të kundërten jemi të detyruar që pas datës 31.08.2018  ti dërgojmë  tek Përmbaruesi Privat.

Lusim konsumatorët që të vijnë dhe të paraqiten në Kompani.

U lëshua në fazën e testimit fabrika e re Faza II

Pikërishtë sot para 33 viteve, u lëshua në funksion furnizimi me ujë i Komunës së Gjakovës, nga Liqeni i Radoniqit dhe fabrikes Faza I.

Por edhe sot me datë: 15.08.2018, u lëshua në fazën e testimit fabrika e re Faza II, e cila ka kapacitet + 500l/sec.

Me dy kapacitetet, KRU “Gjakova”, do të ketë prodhim 1000 l/sec, ku mendohet në zgjerimin e zones së shërbimit, me ujë cilësor dhe furnizim 24 orë në ditë.

Zyrtarisht në fund të muajit Shtator 2018, pritet inaugurimi zyrtar i dy fazave të prodhimit, falë angazhimit të palodhur të Kryeshefit Ekzekutiv z.Ismet Ahmeti dhe menaxhmentit të Kompanisë.

Me respekt, K.R.U Gjakova.

Falenderime për Qeverinë e Kosovës dhe Ministrin Lluka

Pas zotimit të ministrit Valdrin Lluka për shtyrjen përpara të çështjes se gypave, është aprovuar projekti “Ndrrimi i gypave të Azbest – Cimentos” për K.R.U Gjakova.

Ne si kompani duam ta falenderojmë Qeverinë e Kosovës si dhe Ministrin Valdrin Lluka, për mbështetjen e dhënë për këtë qështje shumë të rëndësishme dhe shpresojmë edhe për bashkëpunime tjera në të ardhmen.

Vlera e projektit është: 5.572.734,10 €

Me respekt Kryeshefi Ekzekutiv, z.Ismet Ahmeti, K.R.U Gjakova.

Sot në fshatin Lubizhd të Hasit, fillojë furnizimi me ujë cilësor.

Sot në fshatin Lubizhd të Hasit, fillojë furnizimi me ujë cilësor të pijës nga Stacioni i filtrimit të K.R.U "Gjakova", në kuadër të projektit: Rehabilitimi i sistemeve rurale të ujësjellësit në zonën e shërbimit të K.R.U "Gjakova" - Sh.A. Gjakovë.

Ky projekt është financuar nga qeveria Zvicerane, qeveria e Kosovës dhe një pjesë nga K.R.U "Gjakova" - SH.A. Gjakovë. Vlera totale e projektit është mbi 1,200.000€, ndërsa vetëm për fshatin Lubizhdë janë investuar mbi 500.000€, përfshirë edhe gypin kryesor nga Rogova deri në fshatin Kabash dhe tek rezervari ne Lubizhdë.

Prezent në këtë inaugurim ishin: Kryeshefi Ekzekutiv z.Ismet Ahmeti, kryetari i komunës së Prizrenit z.Mytaher Haskuka, z.Allan Brown nga CDI, z.Sheh Gjemajlia me përfaqësues të tjerë të fshatit.

Prezantimin e hapi z.Shkodran Gaxherri – Menaxher i Departamentit Teknik, ku dha sqarime rreth projektit dhe investimeve. Pastaj fjalen përshendetëse e mori z.Ismet Ahmeti - Kryeshef Ekzekutiv, ku theksoj se krahas këtij investimi që ishte një ëndërr dhe sot u bë realitet, nuk do ndalemi me investime tjera ku përmendi disa nga projektet. Pastaj z.Mytaher Haskuka i përshendeti të pranishmit dhe premtoj në investimin e rrjetit sekondar në bashkëpunim me K.R.U "Gjakova", si dhe në fund kryetari i fshatit i përshendeti të pranishmit.

Mbetet përgjegjësi e konsumatorëve që ujin cilësor ta shfrytezojnë në menyrë racionale. /K.R.U "Gjakova"/

Preteni: ”Radoniqi” gati 100% kompani e suksesshme

Raif Preteni, Drejtor i Autoritetit rregullativ të ujit, ka vlerësuar performancën e kompanisë ‘’Radoniqi’’ ku tha se ka rezultate pozitive.

Mirëpo ndonëse ARRU nuk është e kënaqur ende me asnjë kompani rajonale të ujësjellësit, Preteni ka thënë se ‘’Radoniqi’’ i afrohet gati 100% kompanisë së suksesshme, njofton Klan Kosova.

Këto fjalë Preteni i tha gjatë takimit që ministri i MMPH Ferat Shala pati me menaxhmentin e kompanisë së ujësjellësit rajonal “Radoniqi” Ismet Ahmeti në ambientet e brendshme të kësaj kompanie në Gjakovë, njofton Klan Kosova.

Ministri Shala viziton KRU “Radoniqi”

Në KRU “Radoniqi” sot ishte për vizitë Ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Ferat Shala së bashku me drejtorin e Autoritetit Rregullativ të Ujit, Rraif Preteni.
Kryeshefi Ekzekutiv i KRU "Radoniqi", Ismet Ahmeti ka mirëpritur mysafirët dhe i ka falenderuar për vizitën e tyre.

Ahmeti është shprehur që prioritet i tyre është ofrimi i shërbimeve të mira ndaj konsumatorëve. Ai ka dhënë detaje edhe rreth projektit që ka të bëjë me impiantin e ujërave të zeza i cili do të fillojë të ndërtohet si dhe fabrikës së përpunimit të ujit e cila është afër përfundimit dhe me ndërtimin e saj KRU Radoniqi do të mund të furnizojë edhe 35.000 Konsumatorë.

Ministri Shala ka lavdëruar punën e Radoniqit dhe është shprehur i gatshëm që të vazhdojë përkrahjen dhe bashkëpunimin pasiqë është një ndër kompanitë më të mira në vend.

Edhe Rraif Preteni, u shpreh i kënaqur me punën që po bëhet në KRU "Radoniqi" duke thënë që është në kontakt të vazhdueshëm më zyrtarët e Kompanisë, dhe i ka të njohura të arriturat e kësaj kompanie, me rezultate shumë pozitive që i afrohet gati 100% Kompanisë së suksesshme.

Më pas zëdhënësja e kompanisë Kaltrina Rudi, ka bërë një prezantim të sukseseve dhe sfidave por ajo përmendi edhe disa përparësi investive për të ardhmen si:

Projekti: Mbulimi i kanalit të hapur me elemente të betonit dhe rrethimi për siguri nga Lluka e Epërme deri Ratish, gjatësia 7 km.

Projekti: Rregullimi i kapërderdhjes në Digë dhe Renovimi i Digës në Llukë të Epërme

Vlera investive e këtyre projekteve është 2.320.000 €

Në fund të gjithë kanë vizituar edhe Stacionin e Filtrave, por edhe punimet për ndërtimin e Fabrikës së Re. Dhe të gjithë kanë mbetur të kënaqur nga ky takim.