z. Graham Cleverly, viziton KRU Gjakovën

Sot në Kompani na nderoi me prezencën e tij z. Graham Cleverly – Expert i Cilësisë së Ujit.

Ai u takua me zyrtarë nga KRU Gjakova, Hidroregjioni Jugor dhe Hidrodrini.

Në takim u elaborua draft Raporti për Vlerësimin e Opcioneve për Monitorimin e Cilësisë së Ujit në Kosovë. /KRU Gjakova/

Njoftim

KRU Gjakova njofton konsumatorët që edhe përkundër që kemi ujë të mjaftueshëm për furnizim të konsumatorëve, Komuna e Rahovecit nuk do të furnizohet pasiqë do ketë ndërprerje të rrymës nga KEDS,  në stacionin e pompave Rahoveci 1 dhe Rahoveci 2  me datë  15.09.2018 e Shtune dhe 16.09.2018 e Diele – 2 ditë, për shkak të Renovimeve në rrjet.

Me respekt: KRU Gjakova

Po realizohen Projektet Madhore në Lubizhdë dhe Polluzhë.

Ka filluar realizimi i projektit: Ndërrimi i rrjetit sekondar në fshatin Lubizhdë e Hasit, me gjatësi 13 km.
Vlera Investive është: mbi 215.000€, e cila do bashkëfinancohet nga KRU “Gjakova” SH.A dhe Komuna e Prizrenit.
Punimet kryhen nga KWE.
Me realizimin e këtij projekti, fshatit Lubizhdë do ti zgjidhet përgjithmonë problemi i furnizimit me ujë, por gjithashtu investimi i tillë do të ndikojë drejtëpërdrejtë në zvogëlimin e humbjeve.

Poashtu ka filluar implementimi i projektit: Ndërrimi i gypit shtytës te stacioni i pompimit në Bregdri dhe pajisjeve përcjellëse në rezervuar dhe ndërtimi i stacionit të pompimit me rezervuar në Polluzhë.
Vlera investive e projektit është: 128,852.55€.
Pjesa e Poluzhës do bashkëfinancohet me Komunën e Rahovecit sipas Marëveshjes së bashkëpunimit.
Me ketë investim do bëhet furnizimi me ujë i fshatit Poluzhë dhe Guri i Kuq si dhe do bëhet furnizimi më i mirë me ujë i fshatrave të bregdrinit.

KRU Gjakova punon në të mirë të konsumatorëve.